TOETSENPARADE 2019

19 & 20 Oktober

In Werkgebouw Het Veem

 

Conform onze stichtingsnaam ‘Toets des Tijds’ en het gelijknamige pianoatelier is het jaarlijkse tweedaagse festival Toetsenparade een viering van toetsinstrumenten door de eeuwen heen. Het programma voor de Toetsenparade 2019  is een festival van vier bijzondere concerten die op 19 en 20 oktober zullen plaatsvinden. Het betreft een kinderconcert en drie thematische concerten, elk met een focus op een periode en land in de geschiedenis van de toetsinstrumenten. Uniek is dat de muziek bij de verschillende concerten wordt uitgevoerd op de daarbij passende originele instrumenten. Zo wordt het publiek meegenomen op een muzikale reis naar een andere tijd en cultuur. Het kinderconcert zal op een passende manier kinderen introduceren in toetsenmuziek uit verschillende periodes.

 

Uniek voor de Toetsenparade is het inzetten van originele instrumenten horend bij land en stijlperiode, en de intieme setting waarin de concerten plaatsvinden. Bij de Toets des Tijds-concerten wordt er verteld over de gespeelde muziek, en ontmoet het publiek de artiesten vanzelf na afloop bij een glas wijn.  Zoals gezegd is het festival een echte “parade” van toetsinstrumenten; er wordt gebruik gemaakt van het virginaal, enkel- en dubbelklaviers klavecimbel, clavichord, Weense fortepiano en de vroeg 20e-eeuwse vleugel. Elke concert binnen het festival heeft zijn eigen bijzondere thema.

 

Programma 

 

Zaterdag 19 Oktober 15u: Kinderconcert door Beth & Flo. Meer info

Zaterdag 19 Oktober  20.15: Jacques Ogg in concert. Muziek uit de 17e en 18e eeuw uit Frankrijk, Engeland, Duitsland en Oostenrijk. 

Zondag 20 Oktober 15u: Finse klassieke muziek door Ere Lievonen

Zondag 20 Oktober 20.15: Spanish Landscapes and Impressions door Marta Liebana en Maria Cano Blanco. Meer info