Geelvinck Muziek in Musea

In deze Nieuwsbrief:

Geelvinck Fortepiano Festival – 8ste editie – gaat deze week van start. Tussen 9 en 22 augustus met 20 concerten, 9 fringe, 6 masterclasses, een Wandelconcert en een muziek-wetenschappelijk Symposium

 

Geelvinck Fortepiano Festival gaat van start: 9 – 22 augustus in Zutphen en Amsterdam

met 20 avondconcerten, 9 fringe-lunchconcerten, masterclasses, een (bijna uitverkocht) wandel-concert en een symposium. In intieme historische huizen spelen musici uit de gehele wereld – van Australië, de VS, Israel, Mexico tot Japan – op 19 historische piano’s uit de 18de & 19de eeuw, in het Muziek Museum in Zutphen en in het  Pianola Museum en het Cromhouthuis in Amsterdam.

Lees meer

 

Fortepiano Festival start met Mao Omori: the Poetic Work of Music, Zutphen, 9 aug. 13 uur

Lunchconcert met Mao Omori, laureaat van ons festival in 2015, waarin werk van Mozart, Dussek en veel Chopin op twee fortepiano’s uit de tijd van de componisten: Heilmann 1785 en een Pleyel 1842, het instrument waar Chopin zo van hield. Tip: combineer dit recital met een sandwich-lunch!

Lees meer

 

Wilt u meerdere concerten bezoeken? Er zijn ook passepartouts!

 

Ratko Delorko: Nicolai & the Classical Tradition in Zwolle, Zutphen 9 aug. 20 uur

De virtuoze (forte)pianist Ratko Delorko speelt Mozart, Haydn en Beethoven, maar wie was Johann Gottlieb Nicolai?? een componerende tijdgenoot uit …. Zwolle !! Ratko speelt uit het onlangs opgedoken Muziekboek van Nicolai uit 1789, waarvan er maar drie op de wereld bekend zijn. Een Première op een Zumpe tafelpiano uit 1769!

Lees meer

 

Tullia Melandri: Robert & Clara Schumann op Fortepiano èn op Pianola, 9 aug. 20.15 uur

Op dezelfde avond van 9 augustus treedt Tullia Melandri op in het Pianola Museum aan de Westerstraat in Amsterdam met Robert en Clara Schumann op een fortepiano uit hun tijd: een Haschka, Wenen 1825 èn op pianolarol – horen we Clara hier nou in het echt? Zó had het Amsterdamse publiek haar kunnen horen toen zij optrad in Felix Meritis in 1869.

Lees meer

 

 

Bekijk complete concertagenda