FESTIVAL: MUZIEK UIT DE EERSTE HAND 2020 uitgesteld tot 2021

27 en 28 MAART 2021
Componisten Spelen Eigen Muziek

Dit bijzondere festival waarop componisten hun eigen muziek uitvoeren vindt plaats in het weekend van27 en 28 april (‘s middags én ‘s avonds) in het Amsterdamse Werkgebouw Het Veem. Componisten zullen dan alleen of samen met anderen hun eigen werk uitvoeren.

Het programma voor deze editie is heel gevarieerd. Van de chille tunes van het Micha Molthoff trio en de op pop geïnspireerde Jonathan Bonny groep, naar de eclectische muziek van het Monotak componisten-collectief en de cutting edge geluiden van Ji Youn Kang en haar analoge en digitale elektronica. Ook gaat componist-fluitist Ned McGowan zijn groovy muziek presenteren samen met de briljante slagwerker Pepe Garcia, het bijzondere duo Perforator zal zijn nieuwe programma ten gehore brengen.

Er komen ook twee interactieven delen in het festival. Een “Meet & Jam”, waar het mogelijk is voor het publiek om vragen te stellen aan de componisten over het muziek-maak-proces (Hoe begin je? Schrijf je al met een speciale musicus in je gedachte? Hoe breng je wat je hebt gecomponeerd over op je mede-musici? etcetera) en ten slotte een improvisatie met deelnemers van het festival die rond het publiek spontaan spelen/jammen. Daarnaast is er een speciaal diner, het “Smaakt naar muziek” concept door Anthony Leigh Dunstan, waar de componisten een passende maaltijd voor bij hun muziek koken. Op beide evenementen is er dus ruimte voor publieke interactie en een gesprek met artiesten.

Programma:

Zaterdag 27
15u – Mirek Coutigny Trio / Ji Youn Kang
17u – Smaakt naar Muziek* (eten en muziek)
20.15u – Micha Molthoff Trio / Monotak componisten collectief
Zondag 28
15u – CodeKlavier / Meet en Jam*
20.15u – Duo Perforator / Ned McGowan en Pepe Garcia

Locatie: Werkgebouw Het Veem, van Diemenstraat 410 1013 CR Amsterdam

 

BESTEL TICKETS

ALLEEN TOT 1 MAART 2021 15% KORTING!

Kortingscode: VROEGEHAND

 

Dit festival is mede mogelijk gemaakt door: 

    Afbeeldingsresultaat voor afk logo 

 

Afbeeldingsresultaat voor jonathan bonnyAfbeeldingsresultaat voor Ji Youn Kang

Foto’s en fotocredits (van boven naar beneden):

Monotak © Paul Glazier, Jonathan Bonny © Wilco Smith, Ji Youn Kang © Stephan C. Kaffa, Smaakt naar muziek © Marco Pauws, Micha Molthoff Trio © Peter van Breugel, Kate Moore © Marco Giugliarelli, Duo Perforator © Wout Nooitgedagt, Ned McGowan © Hari Adivarekar, Pepe Garcia © Frank Graphdude