DAVID KWEKSILBER MINI-FESTIVAL

Het is lastig concurreren met het Holland Festival als je in Juni de mooiste concerten hebt aan te bieden. Gewoon doen! Want op 25 juni vindt in de ToetsdesTijds Concerten het DAVID KWEKSILBER MINI-FESTIVAL plaats in Werkgebouw HET VEEM, Van Diemenstraat 408 Amsterdam.

In het ochtenconcert om 11.00 uur speelt David Kweksilber, onze ‘Musicus in residence 2017’, samen met het Emmèlle Kwartet de klarinetkwintetten van Mozart en Brahms, twee hoogtepunten uit het repertoire voor klarinet.

Om 15.00 uur ’s middags spelen zij de wereldpremière van De Vierjaargetijden voor 2 verschillende klarinetten en 2 verschillende saxofoons en het strijkkwartet dat Maud Sauer voor David Kweksilber en het Emmèlle kwartet heeft geschreven.
David opent het middagconcert met het stuk Pan voor basklarinet solo, dat Gilius van Bergeijk in 2001 voor hem scheef. Daarna stellen de leden van het Emmèlle Kwartet, Merel Junge en Mariana Hutchinson, viool, Lotte de Vries, altviool en Lidy Blijdorp, cello, en pianiste Pauline Post zich ieder apart voor in nummers uit o.a. het American Songbook.
David, Merel en Pauline voeren Contrasten van Bela Bartók uit en tot slot speelt het hele ensemble het meesterlijke, maar zelden gespeelde, sextet voor klarinet, piano, en strijkkwartet van Aaron Copland.

Bofkonten zijn de 15 bestellers – want meer plek is er niet-, die het totaalpakket bestellen: beide concerten, met tussen de twee concerten een driegangenlunch bij het fameuze restaurant BAK dat ook in Werkgebouw HET VEEM gevestigd is.

1 David & Pauline1. Het Emmèlle Kwartet

Tijdstip: 25 Juni, 11.00 & 15.00 uur  

Locatie: Het Veem, van Diemenstraat 408                                                                                            

Muziek: Mozart, Brahms, van Bergeyk, Sauer, Bartók, Copland, American Songbook          

Musici: David Kweksilber, Klarinetten & saxofoons | het Emmèlle Quartet: Merel Junge en Mariana Hutchinson, viool, Lotte de Vries, altviool en Lidy Blijdorp, cello | Pauline Post, piano                                    

Toegangsprijs: € 17,50/ € 12,50 korting (65+/Stadspas/CJP)korting  (65+/Stadspas/CJP) 

voor beide concerten € 30,–/€ 20,– met korting   

voor de bofkonten: 2 concerten + 3-gangen lunch bij restaurant BAK € 60,–/€ 50,–  

reserveren: www.toetsdestijds.nl  of 020-6224679