Upcoming Concerts

1st Nov 2020, 21:00Venue: Werkgebouw Het VeemVan Diemenstraat 412, 1013 CR Amsterdam
Programme: TOETSENPARADE: Keyboard Extravaganza

Als slotconcert vindt op zondagavond “Keyboard Extravaganza” plaats door het unieke duo Ere Lievonen en Anne Veinberg, waarvan beide een paar toetsinstrumenten spelen. In dit kleurrijke programma maken zij gebruik van wel 7 (!) toetsinstrumenten en muziek van romantisch tot hedendaags. Naast grotere instrumenten bespelen zij onder andere ook de toypiano en melodica. Zo maken ze een feest van alle diverse toetsinstrumenten en wordt het zo een spetterend eind van het Toetsenparade festival!

BESTEL TICKETS

Daniel Pinkham (1923-2006)

Concerto for Celesta and Harpsichord Soli (1955)

Prelude - Ricercare - Canzona

 

Yu Oda (1983-)

Behind the Scene (2012)

toypiano, piano

 

César Franck (1822-1890)

Prélude, fugue et variation op. 18 (1873)

piano, organ

 

Karlheinz Stockhausen (1928-2007)

excerpts from Tierkreis (1974–75)

melodica, celesta and other instruments

 

Stefano Paparozzi (1986-)

Tenuto (2019)

harpsichord, piano

PREMIERE

 

Oscar van Dillen (1958-)

mm3 (3/4) (2003/2020)

4 toy pianos

PREMIERE

 

Flor Peeters (1903-1986)

Rondo from Concertino op. 122 (1973)

organ, harpsichord

 

 

Ere Lievonen is een klavecinist, pianist, fortepianist en organist van Finse afkomst. Hij heeft zich gespecialiseerd in zowel de historische uitvoeringspraktijk als in de hedendaagse muziek. Hij trad op tijdens vele festivals voor oude en nieuwe muziek in diverse Europese landen en in de VS. En hij speelde premières van meer dan 250 nieuwe werken. Hij studeerde eerst aan de Sibelius Academie in Helsinki, daarna aan de conservatoria van Amsterdam, Utrecht en Den Haag, bij o.a. Bart van Oort, Jacques van Oortmerssen en Annelie de Man. Naast solo-optredens is Lievonen een veelgevraagde kamermusicus. Hij trad op met verschillende oudemuziekensembles, alsmede in ensembles voor nieuwe muziek zoals Hexnut, Scala en Ensemble Ambrosius. Hij speelde fortepiano quatre-mains met Tullia Melandri en heeft een toetsinstrumenten duo met Anne Veinberg. Verder speelt hij samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Sinds 2009 is Lievonen de vaste organist van het unieke microtonale Fokker-orgel in het Muziekgebouw in Amsterdam. Hij speelt ook vaak in de Geertekerk in Utrecht, het Orgelpark in Amsterdam en elders. Ere Lievonen is ook actief als componist en arrangeur: zijn werken  zijn uitgevoerd in vele Europese landen, Thailand, Australië en de VS.
Foto: Ere Lievonen © Michel Marang
www.erelievonen.eu

Pianiste Anne Veinberg is actief als solist, improvisator en ensemble speler. Zij treedt op in binnen- en buitenland op verschillende podia en festivals. Zij is ook bedreven in het spelen van bijzondere toetsinstrumenten zoals toy pianos en de 96 tone Carrillo piano. Anne houdt erg van muziek van en voor vandaag. Zij werkt vaak samen met componisten, technologists en andere podiumkunstenaars om nieuwe werken en muzikale ervaringen te creëren. Zo is ze samen met Felipe Ignacio Noriega bezig met het CodeKlavier - een systeem voor  live-coding door pianospel. Anne heeft een Yamaha-vleugel in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De vleugel behoort tot de collectie ‘Willem G. Vogelaar”. Sinds eind 2018 zit Anne in de directie van Stichting Toets des Tijds.

Foto: Anne Veinberg ©  Rob van Loon
anneveinberg.com