Upcoming Concerts

19th Oct 2019, 15:00Venue: Werkgebouw Het VeemVan Diemenstraat 412, 1013 CR Amsterdam
Programme: Kinderconcert door Beth & Flo

 

Programma

Beth & Flo zijn twee bijzondere pianistes. Vrolijk en soms een beetje gek. Ze racen over de toetsen met twintig vingers tegelijk, maar spelen ook mooi zacht en dromerig. Ze zijn ontzettend goede vriendinnen van elkaar, maar hebben ook regelmatig ruzie. Dat geeft niks, want tijdens het ruziemaken spelen ze gewoon door! Verder houdt Flo ervan op de piano om dierengeluiden na te doen, liefst gevaarlijke, keihard brullende, en houdt Beth erg van zingen en van bellenblaas.

Met delen uit het Carnaval des Animaux van Saint-Saëns en muziek van o.a. Debussy, Shostakovich, Mozart en Gershwin is dit concert van Beth & Flo een pianofeest voor iedereen!

 

Bio

Beth & Flo, oftewel Elsbet Remijn & Claudette Verhulst: eigenzinnige pianistes die bijzondere en verrassende concerten geven. Het duo leerde elkaar kennen in de klas van Rian de Waal op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Sinds zij daar in 2014 hun Masterdiploma behaalden, speelden zij o.a. in Het Concertgebouw in Amsterdam, de Oosterpoort in Groningen en tijdens het UitFestival in Den Haag. Ook gaven Beth & Flo concerten in New York en op Sicilië. Op Sicilië werden zij bij hun deelname aan IBLA Grand Prize – een internationaal concours – met een 8,7 onderscheiden als ‘Most Distinguished Musicians’ en ontvingen bovendien een eervolle vermelding voor hun uitvoering van een werk van de Nederlandse componist Ruben Naeff. In oktober 2018 was het duo op tournée in het Verenigd Koninkrijk, met enkele concerten in Londen en in het noorden van Engeland. Een nieuwe tour staat gepland in het voorjaar van 2020.

In 2016 brachten Beth & Flo hun eerste opnames uit op hun Vleugeltje Klassiek: de enige echte Beth & Flo-USBstick! De Vleugeltjes Klassiek werden volledig gefinancierd d.m.v. crowdfunding via voordekunst.nl. Nieuwe opnames kwamen uit in het najaar van 2018!

Nieuwsgierig? www.bethflo.com

 

BESTEL KAARTEN VOOR CONCERTEN